RTL4

Passie voor wonen in stijl

Nieuws

Femme Makelaars houdt u graag op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op de woningmarkt / vastgoedmarkt. Deze markt is, zoals u wellicht ook weet, altijd in beweging.

Veranderingen woningbezitters

Inmiddels is 2020 aangebroken en er zijn een aantal grote veranderingen aangekondigd voor (toekomstige) huiseigenaren. Stimulans woningmarkt d.m.v. een bouwfonds van circa 1 miljard euro. Oplossingen om het voor starters makkelijker te maken, o.a. door zelfbewoningsplicht in de grote steden. Dit zal ook de beleggers ontmoedigen.

Bedenktijd

U heeft uw woning verkocht en een mooie nieuwe woning gevonden. De koopovereenkomsten zijn getekend en de bedenktijd gaat in. Wie heeft er nu recht op de bedenktijd? Wanneer u een woning aankoopt hebt recht op de drie dagen wettelijke bedenktijd. Deze regeling bestaat sinds 2003. Tijdens de bedenktijd mag een koper de koop van een woning ontbinden, zonder opgave van reden. De bedenktijd is ingevoerd als bescherming tegen het nemen van overhaaste aankoop beslissingen.

Waardebepaling of taxatie

De meeste woningen zijn de afgelopen jaren heel erg in waarde gestegen! Wat zou uw woning nu waard zijn? Zijn er plannen om te verhuizen of bent u gewoon nieuwsgierig? U kunt vrijblijvend “Femme makelaars” langs laten komen voor een indicatie van de huidige waarde van de woning. Maar noemen we dit nu een taxatie of een waardebepaling? Bij eventuele verkoop gedachten geeft een waardebepaling u inzicht in de waarde van uw huidige woning en een mogelijke advies-vraagprijs.