RTL4

Nieuwbouw bij Femme Makelaars

 26 november 2021

 

COMING SOON !!!

 

Volg ons via de website of instagram 

Waardebepaling of taxatie

De meeste woningen zijn de afgelopen jaren heel erg in waarde gestegen! Wat zou uw woning nu waard zijn? Zijn er plannen om te verhuizen of bent u gewoon nieuwsgierig? U kunt vrijblijvend “Femme makelaars” langs laten komen voor een indicatie van de huidige waarde van de woning. Maar noemen we dit nu een taxatie of een waardebepaling? Bij eventuele verkoop gedachten geeft een waardebepaling u inzicht in de waarde van uw huidige woning en een mogelijke advies-vraagprijs.

Bedenktijd

U heeft uw woning verkocht en een mooie nieuwe woning gevonden. De koopovereenkomsten zijn getekend en de bedenktijd gaat in. Wie heeft er nu recht op de bedenktijd? Wanneer u een woning aankoopt hebt recht op de drie dagen wettelijke bedenktijd. Deze regeling bestaat sinds 2003. Tijdens de bedenktijd mag een koper de koop van een woning ontbinden, zonder opgave van reden. De bedenktijd is ingevoerd als bescherming tegen het nemen van overhaaste aankoop beslissingen.

Waarde van het energielabel

Vanaf 2015 is het verplicht om een definitief energielabel te hebben tijdens de overdracht van een woning. Als verkoper dient u altijd uiterlijk bij levering van de woning of het appartement een definitief energielabel te overhandigen aan de koper. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ziet toe op de naleving van de energielabelplicht. Gebeurt dit niet dan riskeert de verkoper een boete die kan oplopen tot maximaal € 405,00.

De financiële mogelijkheden om de woning te verduurzamen

De meerwaarde van energiebesparende maatregelen aan de woning zijn: een beter milieu, meer wooncomfort en bovendien een lagere energierekening. Hiervoor dient u echter wel een eenmalige investering te doen en deze investering kan in sommige gevallen hoog oplopen. Wie zijn woning wil verduurzamen maar hiervoor onvoldoende eigen middelen heeft, kan dit op verschillende manieren financieren.